Vendégházunk az Őrség "szívében", Szalafőn található. Itt ered a Szala (Zala) folyó, róla kapta falunk a nevét. A legeredetibb őrségi település 7 dombon épült, a dombok tetején található házcsoportok képeznek egy-egy "szer"-t, így hívják az Őrségben az utcákat. Az "átkosban" volt egy nyolcadik szer is, a KÉNYSZER, ez volt a határőrség. Ez ma már szerencsére (vagy sajnos?) nincsen. Mi a Csörgőszer 4. szám alatt várjuk a városból a természetbe vágyó vendégeket.

Vendégházunk előtt halad el a Körtike tanösvény, ahol a természet apró csodáival ismerkedhetnek. Szintén ezen az úton lehet elérni a szlovén határt, ami 3 km-re van tőlünk. A kirándulás szerelmesei a településen, illetve a határában 3 tanösvényt járhatnak végig gyalogosan, vagy kerékpárral és itt vezet keresztül a kék túra útvonal is.

A pityerszeri szabadtéri néprajzi múzeum, amiről falunk méltán lett híres, 2 km-re található a vendégháztól. A szeren található még egy régi eredeti tökmagolajütő, ahol a 30-as évektől a mai napig készül a finom őrségi tökmagolaj, és ahol emellett rengeteg érdekes régi gépet, eszközt lehet megtekinteni, sőt némelyiket akár ki is próbálni!

A faluban, a Ferencz- portán háziállatok és tartási körülményeik figyelhetők meg, mellette kecske- és tehéntejből készült tejtermékeket - sajtot, tejfölt, túrót - lehet kóstolni. Aki szívesen nézi az állatokat, annak ritka és érdekes látvány lehet a hatalmas bekerített területen legelésző szürkemarhák csoportja.

Szintén a faluban, a Templomszeren egy igazi ritkaság, egy régi jégverem található, itt tárolták régen, a hűtőszekrény előtti időkben az élelmiszert. A sportpálya mellett nemrég épült játszótér található, lehet itt sétakocsikázni, lovaskocsi vagy pónifogaton, télen pedig lovasszánozni.